Röövitud Ukraina marurahvuslane leiti surnuks piinatuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina paremäärmusliku Svoboda lipud Kiievis.
Ukraina paremäärmusliku Svoboda lipud Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud on leidnud röövitud rahvuslase ja ajakirjaniku Vassil Sergijenko piinamisjälgedega surnukeha, teatas mehe erakond Svoboda täna.

Sergijenko verine ja verevalumitega kaetud surnukeha leiti metsast prügihunniku alt Ukraina keskosas, Kiievist ligikaudu 120 kilomeetrit kagus, seisis erakonna avalduses.

«Vassil Sergijenko surnukehal on piinamise jäljed: tema kolju oli sisse pekstud ja põlvekedrad puruks,» kirjutas Svoboda.

Lisaks leiti reede õhtul oma kodu juurest röövitud mehe südame, kaela ja kukla piirkonnast pussitamise jälgi.

Naabrite sõnul tungis Sergijenkole kallale kolm meest, kes ta lühikese rüseluse järel autosse surusid ja kaasa viisid.

Prokuratuur on Sergijenko röövimist ja tema surnukeha leidmist kinnitanud, kuid uurimise huvides üksikasju esialgu ei avalda.

Svoboda teatel oli mees üks Kiievi meeleavalduste organisaatoritest ning kuulus ka miilitsaga kähmelnud Maidani omakaitsesse.

Muu hulgas kohalikule rahvuslaste ajalehele kaastööd teinud Sergijenkot oli ligikaudu nädal enne röövimist ähvardatud. Erakonna hinnangul võis selle põhjuseks olla Sergijenko kohaliku mõjuvõimsa ärimehe kohta kirjutatud artikkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles