Millisena näeb George W. Bush Vladimir Putinit?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA endine president George W. Bush korraldas koduosariigis Texases oma maalide näituse.

Bushi teoste näitus avati möödunud nädalalõpul Dallases, edastab AP.

Näitus kannab nime «The Art of Leadership: A President s Diplomacy» ning seal on väljas poliitikateemalised maalid.

67-aastane Bush on maalinud 30 portreed oma võimuaja teiste riikide juhtidest. Vabariiklane Bush oli USA president kaks ametiaega 2001 – 2009.

Väljaande Dallas News andmetel on riigijuhtide portreed näitusel kronoloogilises järjekorras vastavalt sellele, millal Bush nendega esmakordselt presidendina kohtus.

Esimene on Suurbritannia kunagine peaminister Tony Blair. Siis tulevad Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy, Saksamaa kantsler Angela Merkel , Afganistani president Hamid Karzai ja Tiibeti vaimne juht Dalai Lama ning veel paljud teised.

Bushi maale saab vaadata ka temanimelise fondi Bush Centeri internetileheküljel bushcenter.org.

Kriitikute sõnul on harrastusmaalija tööde tase varieeruv. Samas on välja pandud maalide seas ka selliseid, mida saab kunstiteosteks nimetada, kuid ka neid, milles on Bushi oma nägemus tugevalt esile tulnud.

Üks portreemaal on Venemaa presidendist Vladimir Putinist, keda on kujutatud kollastes toonides ja igavalt jõllitamas.

Bush sõnas teleintervjuus, et ta suhe Putiniga muutus ajaga aina pingelisemaks.

«Vladimir näeb USAd mitmel viisil põlisvaenlasena. Võimalik, et ta peab kogu maailma oma vaenlaseks. Ta võib pidada USAd võitjaks ja Venemaad kaotajaks või siia vastupidi,» tõdes ekspresident.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles