Venemaa vihastas OSCE rahvusvähemuste voliniku peale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Thors
Astrid Thors Foto: SCANPIX

Venemaad vihastasid Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) rahvusvähemuste voliniku Astrid Thorsi seisukohavõtud Ukraina olukorra ja sealsete inimõiguste kohta.

Astrid Thorsi sõnul tekitab muret Krimmi poolsaarel elavate ukrainlaste ja krimmitatarlaste nüüdne olukord, edastab mtv.fi.

Thors teatas, et külastades Krimmi ja Kiievit ei märganud ta, et vene keelt emakeelena kõnelevaid inimesi midagi ohustaks.

Venemaa suursaatkond Soomes avaldas sotsiaalmeedias teate, et Thorsi seisukohtadel ei ole midagi ühist tegeliku olukorraga.

Venemaa uudisteagentuur Itar-Tass edastas, et Venemaal kritiseeritakse avalikult Thorsi seisukohti.

Venemaa välisministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitš teatas, et Thorsil jääb kahe silma vahele asjaolu, et Ukrainas venelasi pidevalt alandatakse, solvatakse ja ähvardatakse.  

«Peab rõhutama, et Thors on ka varem sarnaseid seisukohti väljendanud. Tegemist on spekulatsioonidega, mis ei ole tegelik elu. Ta on jätnud mainimata Ukraina marurahvuslaste ja neonatside tegevuse ning ähvardused, mida saavad need, kes ei nõustu Ukraina uue valitsusega,» teatas esindaja.

Venemaa välisministeeriumi arvates ei suuda Thors Ukrainas toimuvat adekvaatselt ja erapooletult analüüsida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles