Oslost leitud mälukaotusega mehe päritolu ei ole suudetud kindlaks teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei avaldatud pilt mälukaotusega mehest
Norra politsei avaldatud pilt mälukaotusega mehest Foto: SCANPIX

Norra pealinnast Oslost leiti möödunud aasta detsembris mälukaotusega mees, kelle päritolu ei ole suudetud seni kindlaks teha.

Politsei sõnul on mehel täielik amneesia ning loodetakse, et keegi tunneb ta ära, kuna see aitaks ta isikut tuvastada, kirjutab The Local.

Tegemist on 20. eluaastates mehega, kes võib olla pärit mõnest Ida-Euroopa riigist.

Ta leiti 2013. aasta lõpul Oslo tööstuspiirkonnast sihitult liikumas olles segaduses.

Politsei sõnul räägib mees väga head inglise keelt, kuid Ida-Euroopa aktsendiga. Oletatakse, et ta võib olla pärit Tšehhist, Slovakkiast, Poolast või Venemaalt.

Mees kasutab enda kohta tüüpilist inglise nime John Smith, kuna ta ei tea oma tegelikku nime.

«Tal ei olnud kaasas isikut tõendavaid dokumente ning ta ei mäleta oma nime. Mitte ka seda, kust ta pärit on ning kuidas ta Norrasse sattus. Samuti puuduvad tal mälupildid eelnenud elu kohta,» teatas politsei esindaja.

Oslo politsei on püüdnud mehe päritolu kindlaks teha neli kuud. Selleks paluti abi ka rahvusvaheliselt politseiorganisatsioonilt Interpol.

Läbi vaadati nimekirjad isikutest, kes on viimasel ajal kadunuks kuulutatud.

«Oleme jõudnud punkti, kus oleme kõikvõimalikke allikaid uurinud, kuid vastuseid ei ole saanud. Selle tõttu avaldasime nüüd ta pildi lootuses, et keegi tunneb ta ära,» selgitas politsei esindaja Sturla Henriksbø.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles