Vene ministrit kahtlustatakse doktoritöö mahakirjutamises

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kommunikatsiooniminister Nikolai Nikiforov.
Venemaa kommunikatsiooniminister Nikolai Nikiforov. Foto: SCANPIX

Venemaa kommunikatsiooni- ja meediaministrit Nikolai Nikiforovit kahtlustatakse plagiaadis, internetirühmituse Dissernet väitel on suur osa tema doktoritööst kirjutatud maha teistest allikatest.

Dissernet väidab, et väitekirja tekstis pole viiteid, tsitaate ega allikaid, vahendab The Moscow Times.

Internetirühmituse juht Sergei Parhomenko soovitab Nikiforovil filosoofiadoktori nimetusest loobuda. Tema kinnitusel on plagieerimine äärmiselt häbiväärne.

Nikiforov lükkas plagiaadikahtluse ümber, nimetades seda alusetuks. «Siin pole midagi kommenteerida. Kõigis dissertatsioonides on laenatud lõike,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Jekaterina Osadtšaja eile uudisteagentuurile Itar-Tass.

Nikiforov oli 29-aastane, kui ta 2012. aastal nimetati kommunikatsiooni- ja meediaministriks. Oma doktoritöö kaitses ta Kaasani ülikoolis.

Parhomenko selgitas, et Disserneti kodulehekülg pidi peaaegu ummistuma, kui inimesed tormasid lugema väljavõtteid Nikiforovi dissertatsioonist.

Varem on sama internetirühmitus avalikustanud tõsiasja, et ka Kremli lasteõiguste voliniku Pavel Astahhovi dissertatsioon on 99,32 protsendi osas plagiaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles