Helsingi kohus muutis eestlaste narkosüüasja varasemaid karistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motojõugu liikmed
Motojõugu liikmed Foto: SCANPIX

Helsingi teise astme kohus muutis eestlaste ja motojõugu Cannonball narkosüüasjas varemmääratud karistusi ja määras lisaks kaks uut karistust.

Eestlastest koosnenud jõuk viis Soome muu hulgas amfetamiini ja hašišit. Motojõugu liikmed tegelesid narkootikumide levitamisega.

Teise astme kohtu otsusel tegutsesid Cannonball MC liikmed jõugu nime all. Kohus määras raske narkokuriteo tõttu Mika Ari Juhani Ilménile (42) 10-aastase vangistuse, Tarmo Ruusmale (34) kuue aasta pikkuse vanglakaristuse. Ringkonnakohus oli mõlema süüdistused varem tagasi lükanud.

Erik Hemming Eklundi (51) vanglakaristus pikenes uue otsuse järgi 10,5-aastani, Pauli Juhani Niemineni (46) oma 5 aasta 8 kuuni.

Kolme eestlase vangistus aga lühenes. Argo Asperile (28) ja Erki-Glen Karule määratud (35) vangistus lühenes 5,5 aastale, Marek Püvi karistus lühenes seitsmele aastatele.

Ülejäänud kohtualuste karistused jäid muutmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles