Malaisia lennuki otsimispiirkonda vähendati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaysia Airlinesi reisilennuki otsingud India ookeanist muutuvad seda pingelisemaks, mida vähem jääb aega MH370 nn mustade kastide leidmiseks.

Spetsiaalseid helisignaale edastavate mustade kastide akud saavad varsti tühjaks ja siis muutub nende leidmine peaaegu võimatuks.

Uudisteagentuuri AFP andmetel tõmmati otsingute piirkonda täna veidi koomale, ulatudes nüüd 58 000 ruutkilomeetrini. Võrreldes eilsega on see umbes 20 000 ruutkilomeetri võrra väiksem.
Otsijad pole veel lootust kaotanud, kuna päästeoperatsioonis osalevad laevad püüdsid eile nn ping-signaale kinni kahel korral.

Operatsiooni juhtiva Austraalia õhujõudude endise ülema Angus Houstoni sõnul lubavad hiljutised signaalid loota, et lennukivrakk leitakse siiski üles. Ta on veendunud, et otsingud toimuvad õiges piirkonnas.

Austraalia laev Ocean Shield asub Perthist umbes 2200 kilomeetri kaugusel. Just seal kuuldi viimati hääli, mis võiks olla pärit kadunud reisilennuki nn mustadest kastidest.

AFP andmetel leiti eile ookeanist lainetel hulpinud esemeid, mis polnud aga pärit kadunuks jäänud lennukist.

Reutersi andmetel võtab 8. märtsil kadunuks jäänud reisilennuki otsingutest osa kümme sõjalennukit, neli tsiviillennukit ja 13 laeva. Malaisia reisilennukis, mis oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse, oli kadumise hetkel 239 inimest. Mustade kastide akud peavad vastu ligi 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles