Eksortsismiseansid tõid prantslasest preestrile süüdistused vägistamises ja piinamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ultrakonservatiivse katoliku sekti preestrile esitati süüdistus vägistamises ja piinamises, mis ta oli väidetavalt korda saatnud eksortsismiseansside ajal.

Versailles’ prokurör Vincent Lesclous sõnas uudisteagentuurile AFP, et 40-aastast Püha Pius X seltsi kuuluvale preestrile esitati eile süüdistused. Ohvrite kaitsmiseks mehe nime ei avalikustata.

Preestrile on esitatud süüdistused raskes vägistamises, piinamises ja barbaarsetes tegudes. Väidetavalt ründas ta Pariisi läänepoolsetes eeslinnades katoliiklikes erakoolides kolme õpetajat.

Ajaleht Le Parisien kirjutas täna, et rünnakud toimusid 2010. aastal sekti juhitud Notre-Dame de la Sablonniere’i koolis. Väidetavalt vägistas preester eksortsismiseansi käigus ühe naisõpetaja, et puhastada ta varasema seksuaalrünnaku kurjadest mõjudest.

Ajaleht kirjutas, et mees kasutas oma usulist mõjujõudu, veenmaks veel kaht naisõpetajat sarnastes seanssides osalema. Ohvrite väitel kasutas preester seansside käigus piinamiseks luuda, hambaharja ning kääre.

Kui politsei meest üle kuulas, väitis ta, et ta ei rünnanud naisi, vaid ainult simuleeris seksuaalakte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles