Tõmošenko ei kavatse mingil juhul loobuda valimistel osalemast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko täna Hmelniki linnas.
Julia Tõmošenko täna Hmelniki linnas. Foto: SCANPIX

Batkivštšina liider Julia Tõmošenko sõnas, et ei kavatse presidendivalimistel osalemisest loobuda. Naise sõnul on kandideerib ta selleks, et riigis valitsev ebaõiglus ja seadusetus lõpetada.

Tõmošenko andis sellest teada täna Vinnõtsja oblast oblastis Hmelniki linnas toimunud meeleavaldusel. Varem oli teise populaarse presidendikandidaadi Petro Porošenko meeskond öelnud, et naine peaks ühtse Ukraina huvides valimistest kõrvale jääma, kirjutas täna Interfax-Ukraine.

Tõmošenko ütles, et usutavasti suudab avalikkus oranži revolutsiooni vigadest järeldusi teha ning tal pole õigust mitte täita Euromaidani protestijate nõudmisi. Sel põhjusel on Tõmošenko kohustatud ennetama olukorda, kus võimule saaks oligarhide klannid.

Tõmošenko sõnul üritavad oligarhid praegu kõigi rahavoogude, võtmetähtsusega monopolide ning oluliste ametikohtade üle kontrolli saada. Naine rõhutas, et praegu on oligarhid kõik oma panused presidendivalimistele pannud.

Ukrainas toimuvad presidendivalimised 25. mail, Euroopa Liidu riikides toimuvad samal päeval europarlamendi valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles