Koppel: Venemaa kipub riigina igast kohast lagunema

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppeli sõnul on Venemaa majandusel hulk struktuurseid probleeme ja riik on mitmest küljest lagunemas.

Peeter Koppel ning peaministri nõunik ja majandusanalüütik Maris Lauri rääkisid Vikerraadio saates «Reporteritund», et ka majanduslik seis on ilmselt Venemaa praegust käitumist Ukrainas mõjutanud, vahendas ERR Uudised.

Maris Lauri lisas, et Venemaa majandus on selgelt allapoole jooksmas, ra rääkis, et koos rubla devalveerumisega kohalikud inimesed vaesuvad, riik ei saa importi sisse osta ning samal ajal üritatakse kohalikku tootmist toetada.

Koppel märkis, et kuna praegu on toorme hinnad keskmiselt pigem kõrgemad, siis see on Venemaale veel mugav olukord, kuid riigi majanduse struktuursed probleemid ei piirdu tema sõnul ainult toorme hinnaga.

«Nende rahvastik vananeb suhteliselt kiiresti, neil pole tehtud piisavalt investeeringuid taristusse - põhimõtteliselt riik kui selline kipub tasapisi igast võimalikust kohast lagunema,» lisas analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles