Austraalia võtab lennukeid pommiga ähvardanud inimesed pihtide vahele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia lennufirma Qantase lennukid
Austraalia lennufirma Qantase lennukid Foto: SCANPIX

Austraalia kavatseb karmistada lennukite ähvardamist puudutavat seadusandlust, mis tulevikus võimaldab saata lennukile või lennujaamale pommiähvarduse teinud isiku kümneks aastaks trellide taha.

Ettepanekute jõustumisel saab karmilt karistada ka lennuki meeskonnaliikmeid rünnanud inimesi, vahendas AFP.

Praegu kehtivate seaduste järgi võib pommiähvarduse teinud isikut karistada maksimaalselt 2-aastase vangistusega.

Seadusettepaneku järgi saaks maandumisrajale või lennukile kahju teinud isikule määrata kuni 14-aastase vangistuse. Piloodi ründamise või lennu ajal ohusituatsiooni põhjustamise eest võib määrata 20-aastase vangistuse. Kaaperdajat või lennuki hävitajat ootab tulevikus eluaegne vangistus.

Valitsuse hinnangul põhjustavad ähvardused reisijatele suurt muret ja ebamugavust ning määrivad lennufirmadele kraesse lisakulusid.

«Ähvardused ja libateated võivad ohustada avalikku turvalisust, kus meil võib tekkida situatsioon, et lend lükatakse pärast lühikest teadet edasi ja see võib tuua kaasa kaose,» rääkis siseminister Brendan O'Connor.

«Austraalia lennuturvalisuse ametid seisavad silmitsi tõsiste väljakutsetega ja neid peavad toetama modernsed seadused ja karistused, mis kajastavad taoliste kuritegude tõsidust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles