Paavst palus andestust katoliku kirikus toime pandud seksuaalkuritegude eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus palus avalikult andestust katoliku kirikus toime pandud seksuaalkuritegude eest, katoliku kiriku kõrgeim pea lausus Vatikani Raadios, et avalikuks tulnud laste ärakasutamise juhtumid on kirikule suureks moraalseks kahjuks.

Varasemalt on paavst Franciscus kaitsnud kiriku seniseid meetmeid väärkohtlemistega tegelemisel, kuid nüüd lubas ta probleemi lahendamisele senisest enam tähelepanu pöörata, vahendas ERR Uudised BBCd.

Raadios tehtud avalduses ütles paavst, et tunneb kohustust isiklikult paluda andestust selle kahju eest, mida mõned vaimulikud lastele on põhjustanud.

«Me ei tee selle probleemi käsitlemisel vähikäiku, vaid süüdlased peavad saama oma karistuse,» ütles ta.

Eelmisel aastal lõi paavst komitee, mille ülesandeks oli organiseerida väärkoheldud laste aitamist, samas leiavad kriitikud, et katoliku kirik ei ole käitunud väärkohtlemise juhtumite uurimisel ja süüdlaste karistamisel piisavalt kiiresti ja otsustavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles