Iraani kohus tühistas USA endise mereväelase surmaotsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amir Mirzai Hekmati.
Amir Mirzai Hekmati. Foto: SCANPIX

Iraani ülemkohus teatas täna USA Luure Keskagentuuri (CIA) kasuks spioneerimises süüdi mõistetud USA endise mereväelase Amir Mirzai Hekmati surmaotsuse tühistamisest.

Endine Ühendriikide mereväelane, kellel on nii USA kui ka Iraani kodakondsus, mõisteti 2012. aasta alguses süüdi USA kasuks spioneerimises ning islamivabariigi kohus karistas teda surmanuhtlusega. Otsus tõi kaasa USA terava kriitika ning Washington nõudis süüdimõistva otsuse tühistamist ning Hekmati vabastamist.

Sama aasta märtsis tühistaski islamivabariigi kõrgeim kohus varasema otsuse ja saatis Ühendriikides Arizona osariigis Iraani päritolu vanemate perre sündinud Hekmati süüasja tagasi kohtusse.

Lõpliku otsese langetas Iraani kõrgeim aga sel nädalal, kui Hekmati advokaadi sõnul muudeti tema kliendi karistus kümne aasta pikkuseks vangistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles