Liisi Poll: kauaoodatud lahkumine

, toimetaja / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Poll.
Liisi Poll. Foto: Peeter Langovits.

Pakistani president Pervez Musharraf, kes teatas oma otsusest riigipea kohalt lahkuda, oli tegelikult rahva seas ebapopulaarne liider juba pikemat aega. Algselt suuri positiivseid muudatusi lubanud riigijuhist sai kiirelt oma võimu eest võitlev liider, keda ei saanud lõpuni enam usaldada lääs ja kellest ammugi ei pidanud lugu konservatiivsed moslemid.

Pakistani president, kes on küll sõnades USA truu liitlane, ei suutnud lõpuks vajalikke reforme läbi viia ning kaotas ka enda võimule toonud armee suurema toetuse.

Maailmale, sealhulgas Eestile on Pakistan tähtis kui riik, millel on piirid Afganistaniga, kus rahumissioonil viibivad ka meie sõdurid. Pakistani stabiilsus ja koostöö läänega on islamiekstremistide kontrolli all hoidmiseks ülimalt oluline. Tuumariik Pakistan pole väheoluline ja kauge, vaid võtmetähtsusega ühendus ka meie julgeoleku jaoks.

Nüüd, kui tülikast ja toetuse kaotanud riigipeast on lahti saadud, ootavad aga Pakistani uusi liidreid rasked väljakutsed. Loodetavasti läheb sealsel demokraatial seekord paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles