Oši elanikud nurisevad toiduainete nappuse üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etnilised usbekid Kõrgõzstani-Usbeki piiril olevas Suratashi külas.
Etnilised usbekid Kõrgõzstani-Usbeki piiril olevas Suratashi külas. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstanis Oši linnas möödus öö rahulikult, kui arvata välja üksikud katsed rikkuda komandanditunnil korda. Elanikud nurisevad aga toiduainete nappuse pärast.
 

«Oši korrakaitsejõudude peamine ülesanne on endine – tagada leppimisprotsessi jätkumine, kindlustada humanitaarveoste turvamine ja elanikkonna kaitse kohtades, kus elab palju etnilisi rühmitusi,» rääkis Interfaxile linna komandant Omurbek Suvanalijev.

Tema sõnul kulgeb elu jätkuvalt erakorralise olukorra tingimustes.

Oši elanikud kaebavad toiduainete nappuse ja haiguste üle. Linnaelanikud rääkisid Interfaxile, et kes ja millisel printsiibil jagab laiali humanitaarabi saadetisi.

«Kõige järgi otsustades näib, et toiduaineid omastavad inimesed, kes väga meenutavad varem tapmiste ja pogrommidega seotud inimesi,» rääkis allikas.

Usbekistan katkestas eile Lõuna-Kõrgõzstanist saabuvate põgenike, kelle puhul on tegemist etniliste usbekkidega, vastuvõtu. Asepeaministri Abdulla Aripovi sõnul registreerisid Usbekistani ametivõimud juba 45 000 põgenikku (jutt käib täiskasvanutest, täpseid andmeid laste arvu kohta pole).

«Meil lihtsalt pole nende paigutamiseks enam vabu kohti,» selgitas Aripov uudisteportaalile Ca-news.org.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles