Tõmtšuk: Donetski oblast on Ukraina hävitamise teise etapi pilootprojekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid, keda kohalikud elanikud blokeerisid 16. aprillil Donetski oblastis Tšelkino raudteejaama juures Kramatorski lähistel.
Ukraina sõdurid, keda kohalikud elanikud blokeerisid 16. aprillil Donetski oblastis Tšelkino raudteejaama juures Kramatorski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juhi Dmitri Tõmtšuki hinnangul on Donetski oblast Ukraina hävitamise teise etapi pilootprojekt.

Ta kirjutas oma blogis, et kuna Kreml ei suutnud kohe kõigutada olukorda terves Kagu-Ukrainas, siis otsustati tegutseda etapi kaupa ja viia Kiievi kontrolli alt välja üks regioon teise järel.

«Väärib märkimist, et Donetski oblast on Ukraina põrmustamiseks mõeldud putinlike avantüüride teise etapi (pärast Krimmi) pilootprojekt. Kui Moskval peaks siin kõik korda minema, siis on sarnast stsenaariumi oodata Luganski ja Harkivi oblastites. Ja nii edasi,» kirjutas ta.

Paralleelselt sellega võib Venemaa viia läbi õõnestustegevust ka lõunas, kus venelaste aktiivse tegutsemise mängumaaks on Transnistria.

Tõmtšuki andmetel saadeti märtsis sinna ligi paar tuhat Vene sõjaväelast, kellest pooled on eriüksuslased.

Stsenaariumi ei lõpe Kagu-Ukrainaga, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles