FSB juht: Venemaal on hoitud ära 23 terroriakti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB ülem Aleksandr Bortnikov
FSB ülem Aleksandr Bortnikov Foto: SCANPIX

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB ülema Aleksandr Bortnikovi sõnul on tehtud kindlaks Moskva metrooplahvatuste ja Dagestani Derbenti raudteejaama terroriaktide organisaatorid, suurem osa neist on tabatud.

«Prokuratuuri uurimiskomisjoniga tehtud koostöö tulemusel selgitati operatiivselt välja isikud, kes võtsid osa Moskva metroo ja Derbenti raudteejaama terroriaktide organiseerimisest, ettevalmistamisest ja teostamisest. Samal ajal ei võimaldanud kasutatud abinõud neil edasisi kuritegusid sooritada,» rääkis ta Rahvusliku Terrorismivastase Võitlemise Komitee (NAK) istungil Moskvas.

Bortnikovi sõnul on alates selle aasta jaanuarist pandud punkt 250 võitleja ja nende aktiivse poolehoidja tegevusele, vahendas Lenta.ru.

Jõustruktuuride esindajad on pidanud kinni erinevate jõukude 11 ninameest, kuid seda, mitu neist likvideeriti, FSB juht ei täpsustanud.

Bortnikovi jutu järgi on viimase kahe kuu jooksul hoitud Venemaal ära mitu suurt terroriakti, vahendas RIA Novosti. Alates selle aasta algusest on koostöös kohalike eriteenistuste ja välismaiste korrakaitsejõudude koostöö tulemusel saadud jälile 23 terroriakti ettevalmistamisele.

Eelmisel nädalal võtsid julgeolekujõud erioperatsiooni käigus kinni islamistide grupeeringu juht Ali Tazijev ehk Magas. Enne seda likvideeriti Tšetšeenias kümnest mehest koosnenud jõuk, kelle ninameheks oli Saudi Araabiast pärit mees.

29. märtsil Moskvas Park Kulturõ ja Lubjanka metroojaamades aset leidnud plahvatuses hukkus 40 inimest. Vigastatuid oli üle saja.

7. mail Drebenti raudteejaamas aset leidnud plahvatuses hukkus üks ja sai viga 8 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles