NATO: Putini väited Rasmusseni salalindistustest on täielik jama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO reageeris Venemaa president Vladimir Putini tänasele teatele, nagu oleks alliansi praegune peasekretär Anders Fogh Rasmussen Taani peaministri ametis olles salaja lindistanud Putiniga peetud vestlusi.

«Hiljem selgus, et ta lindistas diktofoniga salaja kogu jutu üles ja see ilmus hiljem meedias. Ma ei suutnud oma kõrvu ja silmi uskuda, milline jama,» rääkis Putin täna oma iga-aastast otseliini andes.

NATO pressiesindaja Oana Lungescu lükkas Putini süüdistused ümber, nimetades neid täielikuks jamaks. Lungescu sõnas uudisteagentuurile Reuters, et Taani peaministrina ei toonud Rasmussen kunagi kohtumisele Putini või ükskõik kelle teisega kaasa diktofoni.

«Üldiselt, üritades tähelepanu Ukrainas toime pandud ebaseaduslikelt tegudelt kõvale juhtida, on Venemaa väljastanud NATO vastu seeria fakte väänavaid süüdistusi,» võttis Lungescu teema kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles