Soomes elamisloata jäänud venelanna viidi Helsingi haiglasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Antonova
Irina Antonova Foto: SCANPIX

Soomest väljasaatmisotsuse saanud venelanna Irina Antonova viidi halvenenud tervise tõttu täna Helsingi haiglasse.

Vastavalt immigratsiooniameti otsusele peab elamisloata jäänud naine lahkuma Soomest homme. Antonova väimees Ari Laitanen ütles Ilta-Sanomatele, et praeguse seisuga pole see tõenäoline.

«Irina tütar Natalia helistas mulle tööle ja ütles, et ema on väga imelik,» rääkis Laitanen.

Tütar oli andnud emale süüa ja vaadanud, et «ema ei saa nagu üldse aru, mis söömine või söök üldse on». Kui kiirabibrigaad kohale jõudis, ei saanud pereliikmed naise jutust enam midagi aru.

Laitaneni sõnul on Antonova elanud üle kolm ajuinfarkti ja sümptomid on alati olnud
samasugused. «Irina ei saa terveks. Ma ei mõista, miks sellest pole juba varem aru saadud,» imestas Antonova väimees.

Politsei esialgne plaan nägi ette, et nad sõidutavad 82-aastase venelanna Soome-Vene piirile, tõenäoliselt Vaalimaa piiripunkti.

Venelanna tugirühm edastas täna Euroopa inimõiguste kohtuse taotluse vaadata kiirkorras üle eluohtlikus seisundis viibiva inimese väljasaatmise takistamine.

Soome politseil pole praegu andmeid Antonova saatusekaaslasest egiptlanna Eveline Fadayeli peidukohast. Ametivõimude väitel peab naine olema Soomest lahkunud hiljemalt pühapäevaks.

Fadayali ähvardab Egiptusesse saatmine, sest ka talle ei antud elamisluba. Naine on lesk ja tema kõik kolm poega elavad Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles