Kadõrov kutsub Zakajevit koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: SCANPIX.

Tšetšeenia Moskva-meelne liider Ramzan Kadõrov kutsub iseseisvusliikumise üht liidrit Ahmed Zakajevit pagulusest tagasi tulema ning pakub talle tööd teatris

Kadõrov ütles usutluses Interfaxile, et Zakajev «peab leidma endas mehisust tunnistada separatismipoliitika läbikukkumist ja Tšetšeenias toimunud pööret paremuse poole ning koju tagasi pöörduma».

Ta meenutas, et Zakajev on kauaaegne kultuuritöötaja, oli kunagi populaarne teatrinäitleja.

«23. augustil avame uue teatri- ja kontserdisaali, kõige ilusama Põhja-Kaukaasias. Taas on tööd alustanud Zakajevi koduteater - Tšetšeenia Draamateater. Zakajevi koht on siin, mitte Londonis, kus temaga manipuleeritakse, kus ta peab kellegi meeleheaks Tšetšeenia kohta ebaobjektiivseid avaldusi tegema,» rääkis Kadõrov.

Venemaa kuulutas Zakajevi 2001. aasta septembris rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, süüdistades teda relvastatud mässu õhutamises, relvastatud sissiüksuste moodustamises ja korrakaitsja elu kallale kippumises. Hiljem lisandusid sellele süüdistused ka seotuses 2002. aastal Moskvas teatritäie inimeste pantvangi võtmisega ja vaenu õhutamises.

Zakajev saabus põgenikuna Londonisse, mille kohus keeldus teda Venemaale välja andmast. Hiljem andsid Briti võimud Zakajevile poliitilise varjupaiga.

Ajakirjanduse andmeil asus Zakajev eelmise aasta sügisel juhtima Tšetšeenia eksiilvalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles