Lõuna-Korea meedia: president nimetas õnnetuslaeva meeskonna tegevust mõrvarlikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea uppunud parvlaev Sewol
Lõuna-Korea uppunud parvlaev Sewol Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea meedia andmetel nimetas selle riigi president Park Geun-hye uppunud parvlaeva Sewol meekonna tegutsemist mõrvarlikuks.

Parki sõnul peavad kõik need, kes sellel süüdi on, vastutust kandma, edastab BBC.

Sukeldujad otsivad laevalt uppunuid. Senistel andmetel on hukkunuid 64 ning kadunud on 238 inimest. Enamik neist on Souli koolide õpilased, kes oli selle alusega teel Incheonist kevadekskursioonile Jeju saarele.

Aluselt suudeti päästa 174 reisijat. Pardal oli kokku 476 inimest.

Laevahukku uuritakse kui kriminaaljuhtumit. Politsei sai õiguse uurida reisijate ja meeskonna edastatud mobiilisõnumeid, et luua pilt viimasel tunnil parvlaeval toimunust. Oletatakse, et paljud jäid laeva sisemusse lõksu, kui alus kreeni vajus. Samuti anti evakuatsioonikäsk liiga hilja.

Kapten Lee Joon-seoki sõnul viivitas ta evakuatsiooniga, kuna kartis, et lainetus kannab inimesi minema. Lee ei olnud kaptenisillal, kui alus hakkas kreeni minema. Laeva juhtis siis kolmas tüürimees, kes ei olnud õnnetuskoha vetes varem navigeerinud.

Kaptenile ja kahele tüürimehele esitati süüdistus hoolimatuses tööülesannete täitmisel ning mereseaduse eiramist. Nelja meeskonnaliiget süüdistatakse reisijate elu mitte kaitsmises.

Parki nõunike sõnul peab president Sewoli meeskonda täiesti ebakompetentseks.

Veel ei ole selge, kas uppunud alus tõstetakse üles.

Hukkunute perekonnad ei ole rahul senise uurimise käiguga, kuna nendeni jõuab informatsioon väga aeglaselt. Nad korraldasid möödunud nädalal selle tõttu protestimarsi.

Mereõnnetus Lõuna-Korea vetes leidis aset 16. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles