Lavrov: Maidani säilitamine on vastuvõetamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi Isesiesvuse väljakul ehk Maidanil püsib protestilaager, mille asukad pole nõus selle laiali ajamisega.
Kiievi Isesiesvuse väljakul ehk Maidanil püsib protestilaager, mille asukad pole nõus selle laiali ajamisega. Foto: SCANPIX

Venema välisminister Sergei Lavrov teatas täna, et Ukraina võimude otsus Genfis sõlmitud lepetest hoolimata Maidan säilitada, on vastuvõetamatu.
 


«Ülemraada ametisse määratud liidrid väidavad avalikult, et Genfi lepe ei laiene Maidanile, tuginedes Kiievi linnavalitsuse otsusele, mille kohaselt võib Maidan tegevust jätkata, sest see tegutseb seaduslikult. See on täiesti vastuvõetamatu,» kommenteeris Lavrov pressikonverentsil Ukraina võimude otsust lubada Maidani meeleavaldajate laagril jääda sinna, kus see on.

Vene välisministri sõnul ei luba selliseid asju isegi Ukraina seadused.

Venemaa, Ukraina, USA ja EL sõlmisid 17. aprillil kõneluste järel leppe Ukraina pingelise olukorra de-eskaleerimiseks. Lepe nõuab ebaseaduslike relvarühmituste desarmeerimist ja venemeelsetelt separatistidelt nende hõivatud administratiivhoonete vabastamist.

«Kui me tunnustame iga linnavalitsuse õigust teha, mida iganes see tahab, siis ärme kritiseeri kaguoblasteid, kus rahvas valis endale enda seast liidrid pärast seda, kui Kiievist saadeti neid juhtima isikud, keda nad keeldusid aktsepteerimast,» lausus Lavrov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles