Obama: BP peab ohvritele kahju hüvitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama eile Valges Majas ovaalkabinetis.
Barack Obama eile Valges Majas ovaalkabinetis. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ütles oma esimeses ovaalkabineti kõnes, et Mehhiko lahes tohutu reostuse põhjustanud naftafirma BP on tegutsenud äärmiselt hoolimatult ning nõudis ettevõttelt kahjude korvamiseks sõltumatu fondi asutamist.


Eesti aja järgi täna varahommikul peetud telepöördumises ei käinud Obama siiski välja ühtegi lahendust, kuidas päevas merre 35 000 kuni 60 000 barrelit naftat lekitav puurauk kinni lappida, vahendas AFP.

Obama lubas 18-minutilises kõnes, et valitsus annab ökokatastroofi all kannatavatele lõunaosariikide rannikualade elanikele pikaaegset abi. Täna annab Obama Valges Majas BP esimehele Carl-Henric Svanbergile korralduse luua sõltumatult kontrollitav abifond, millega reostuse ohvritele tekitatud kahju kompenseeritakse.

Obama sõnul näitab katastroof, et USA vajab uut energiapoliitikat, mis põhineks taaskasutatavatel energiaallikatel. Esindajatekoda on energiareformi eelnõu juba heaks kiitnud, kuid senatis on selle vastuvõtmine veninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles