Britti ähvardab Buddha-tätoveeringu pärast Sri Lankalt välja saatmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buddha kuju Sri Lanka suurimas linnas Colombos.
Buddha kuju Sri Lanka suurimas linnas Colombos. Foto: SCANPIX

Sri Lanka võimud on andnud käsu maalt välja saata briti turist, kelle käel ilutseb Buddhat kujutav tätoveering.
 

Naomi Michelle Coleman saabus Sri Lankale eile Indiast ja arreteeriti juba lennujaamas, kui nähti, et tema käele on tätoveeritud Buddha ja lootosõis. Välja saatmiseni hoitakse teda immigrantidele mõeldud kinnipidamisasutuses.

Saare peamise religiooni, budismi solvamise küsimustes on kohalikud võimud väga ranged. Eriti tundlikud ollakse Buddha kujutamise suhtes.

Buddhat kujutava tätoveeringu pärast peeti üks britt Sri Lankal Colombo rahvusvahelises lennujaamas kinni ka möödunud aastal. Immigratsiooniametnike sõnul vastas ta neile üleolevalt, kui pildi kohta küsimus esitati.

Kinnipeetu rääkis hiljem, et oli juhtunust šokeeritud, sest ka ta ise järgib budistlikke õpetusi ja pidas tätoveeringut austusavalduseks.

Viimase aasta jooksul on teatud range budismi järgijate hulka kuulvad radikaalsed mungad juhtinud vägivaldseid rünnakuid moslemite ja kristlaste vastu. Kasvav vägivallajuhtumite hulk on tekitanud Sri Lanka vähemusreligioonide seas suurt ärevust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles