Medvedev: me suudame lääne sanktsioonide mõju minimeerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Dmitri Medvedev andis täna riigiduumale aru valitsuse tegevusest.
Peaminister Dmitri Medvedev andis täna riigiduumale aru valitsuse tegevusest. Foto: SCANPIX

Venemaa on valmis uuteks sanktsioonideks ja suudab nende tagajärjed minimeerida, kinnitas Venemaa peaminister Dmitri Medvedev täna riigiduuma ees.
 


«Valitsus on valmis tegutsema uutes oludes, kui prioriteediks saab majanduse ja kodanike kaitse ebasõbraliku tegevuse eest, mis võivad järgneda teravnenud välispoliitilise olukorra tõttu,» sõnas riigiduuma ees valitsuse tööst aru andes.

«Venemaa näeb sanktsioone tupikteena. Me võime jätkata mustade nimekirjade koostamist, ent ma ei pea isegi vajalikuks tõestada siit kõnepuldist, et see on täielik tupiktee,» sõnas ta.

Venemaale sanktsioonide kehtestamine on primitiivne lähenemine, sõnas Medvedev ja kinnitas, et kui lääne partnerid sellise tee valivad, ei ole Venemaal valikut. «Me saame oma ressurssidega hakkama ja lõpuks ka võidame,» lubas peaminister.

Peaminister lubas, et valitsus on valmis toetama tööstuharusid, mis sõltuvad väliskontaktidest ja mille tegevus võib olla sanktsioonide tõttu häiritud. Medvedevi sõnul kaitstakse Venemaa äritegevust nii, et riigikaitse ja julgeolek kahju ei saa.

«Muidugi ei soovi me loobuda koostööst välisfirmadega, sealhulgas lääneriikides, kuid me oleme valmis ebasõbralikeks sammudeks. Vastame meie vastu suunatud sammudele samaväärsete sammudega,» ütles Medvedev.

Medvedev jõudis oma kõnes kinnitada ka, et Krimmi ja Sevastopoli taasühendamine Venemaaga oli ajaloolise õiguse taastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles