Süüria enesetapurünnakus hukkus Saksa räpparist pühasõdalane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüriasse pühasõdalaseks läinud endine Saksa räppar.
Süüriasse pühasõdalaseks läinud endine Saksa räppar. Foto: Wikipedia

Endine Saksa räppar, kes ühines Süüria pühasõdalastega, hukkus rivaalitseva rühmituse korraldatud enesetapurünnakus, teatasid pühasõdalaste ja vaatlejate allikad.
 


Denis Mamadou Cuspert, kes kasutas räpparina nime Deso Dogg ja võttis Süürias nimeks Abu Talha al-Almani, hukkus pühapäeval Süüria idaosas suitsiidirünnakus. Ta pöördus Saksamaal elades islamisse ja kolis peagi Egiptusesse, kust hiljem läks Süüriasse võitlema. Iraagi ja Levanti Islamivabariigi (ISIL) nimelisele liikumisele vandus ta truudust alles käesoleval aastal.

Cuspert hukkus väidetavalt Al-Nursra rinde korraldatud plahvatuses. Tema surmast teatasid ka pühasõdalaste veebilehtedel postitatud teated, mille andmetel ründas suitsiidipommar maja, kus peatus hulk ISIL-i liikmeid.

Jaanuari algusest saadik on ISIL pidanud lahinguid Al-Nusra rinde ja teiste islamistlike ning mõõdukamate gruppidega, kes süüdistavad ISILi rünnakutes teiste opositsiooniliikumiste ja tsiviilisikute vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles