Nurgalijev: Venemaal sureb iga päev 80 narkomaani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peab narkootikumide tootmist Afganistanis globaalseks ohuks. Pildil uurib eakas afgaan oma moonipõldu.
Venemaa peab narkootikumide tootmist Afganistanis globaalseks ohuks. Pildil uurib eakas afgaan oma moonipõldu. Foto: SCANPIX

Venemaa siseministri Rašid Nurgalijevi sõnul sureb riigis iga päev narkootikumide kuritarvitamise tõttu ligi 80 inimest.

Raadiojaamale Militseiskaja Volna antud intervjuus rääkis minister, et aastas sureb üledoosi tõttu umbes 30 000 venemaalast, vahendas RIA Novosti.

Nurgalijevi andmetel registreerisid tervishoiuametnikud eelmisel aastal enam kui 550 000 narkosõltlast. «Meid ähvardab narkomaanide arvu suurenemine,» nentis ta.

Suur osa Venemaal pruugitavatest uimastitest on pärit Afganistanist. Siseministri sõnul on Kesk-Aasia riikide sotsiaal-majanduse madal arengutase üks peamistest põhjustest, miks just läbi selle piirkonna kulgeb Afganistanist Venemaale ja mujale narkokaubanduse tee.

Moskvas leidis eelmisel nädala aset rahvusvaheline narkootikumide tootmist vastustav foorum, kus põhitähelepanu oli Afganistanil. Nimelt suurenes narkootikumide tootmine selles Aasia riigis järsult pärast 2001. aastal aset leidnud USA juhitavate koalitsioonivägede sissetungi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles