Peterburi kommunistid püüavad hoida ära oligarhide pummelungi Auroral

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristleja Aurora koopia Neeva jõel Peterburis
Ristleja Aurora koopia Neeva jõel Peterburis Foto: Wikimedia

Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid kavatsevad hoida silma peal ristlejal Aurora, et hoida seal ära võimalik oligarhide pummelung.

Peterburis algab homme rahvusvaheline majandusfoorum ja kommunistid otsustasid laeval napsitamise vältimiseks seal «sümboolselt patrullida», vahendas uudisteportaal BaltInfo.

Kommunistide väitel seostub ärimeeste saabumine Peterburi majandusfoorumil eelmisel aastal aset leidnud suure prassinguga Aurora pardal.

Eelmise aasta 5. juuni ööl vastu 6. juunit leidis siiani Balti laevastiku kooseisu kuuluva ristleja pardal aset pidu, millest võtsid osa majandusfoorumi külalised. Sel viisil tähistas miljardär Mihhail Prohhorov talle kuuluva ajakirja Russkii pioner (Vene pioneer) sünnipäeva.

Lisaks ärimeestele viibis peol Peterburi kuberner Valentina Matvijenko.

Mõned pidulised läksid nii ülemeelikuks, et hüppasid otse laeva pardalt Neeva jõkke.

Mitmed ühiskondlikud organisatsioonid, kultuuritegelased ja poliitikud ütlesid hiljem, et taoliste joomingute korraldamine legendaarsel ristlejal on lubamatu.

Leningradi sõjaväeprokuratuur alustas juhtunu uurimist ja septembris kaotas oma ametikoha Balti laevastiku ülem Viktor Mardusin.

Prohhorov teatas, et on valmis andma raha muuseumi rajamiseks Aurora pardal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles