Wikileaksi allikas Bradley Manning hakkab kandma naisenime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Manning
Bradley Manning Foto: SCANPIX

USA sõjaväelane Bradley Manning, kes kannab Wikileaksile Washingtoni salajaste dokumentide lekitamise eest 35-aastast vanglakaristust, hakkab juriidiliselt kandma nime Chelsea Manning, otsustas kohus kolmapäeval.

Leavenworthi maakonna piirkonnakohtunik David King rahuldas Manningu nimevahetustaotluse, et lubada tal muuta juriidiliselt oma nimi «Bradley Edward Manning» «Chelsea Elizabeth Manning-iks», teatasid sõduri toetajad avalduses.

Kansases Fort Leavenworthi sõjaväebaasis karistust kandev Manning taotles nimevahetust pärast seda, kui sõjaväekohtus oli protsessi käigus ilmsiks tulnud sõduri emotsionaalne segadus oma seksuaalse identiteedi pärast.

Manning kiitis samas avalduses kohtu otsust.

«Väärib mainimist, et minu käest on korduvalt nii kirja teel kui ka näost-näkku küsitud, «Miks sa oma nime muudad?»,» sõnas ta. «Vastus ei saaks olla lihtsam: sest see peegeldab paremini, rikkalikumalt ja ausamalt seda, kes ma olen ja olen alati olnud - naine nimega Chelsea,» ütles Manning.

Manning andis 2010. aastal luureanalüütikuna Iraagis töötades Wikileaksi käsutusse üle 700 000 Iraagi- ja Afganistani lahinguraporti ning välisministeeriumi diplomaatilise kirjavahetuse ja memo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles