Telefonikõne Youtube'is: Vene sõjaväelased räägivad Gorlivka linnavolikogu liikme röövimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
röövitud ja tapetud Gorlivka linnanõukogu liikme Volodõmõr Rõbaki surnukeha.
röövitud ja tapetud Gorlivka linnanõukogu liikme Volodõmõr Rõbaki surnukeha. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) avaldas YouTube'is video, kus väidetavalt vestlevad omavahel kõrged Vene sõjaväe luureohvitserid teemadel, mis viitavad surnuna leitud Gorlivka linnavolikogu liikme Batkõvštšina parteisse kuulunud Volodõmõr Rõbaki röövimisele ja tapmisele.

Rõbak kadus 17. aprillil. Samal päeval üritas ta kohaliku omavalitsuse hoonele Ukraina lippu heisata, ent separatistid takistasid teda. Tema surnukeha leiti koos veel ühe seni tuvastamata surnukehaga 19. aprillil Slovjanski lähedalt jõest – ligi 65 kilomeetri kaugusel Gorlivkast. Siseministeeriumi teatel leiti ta kehalt piinamisjälgi ja ta kõht oli lõhki lõigatud.

Salvestise esimeses pooles tellib väidetavalt Venemaa sõjaväeluure kolonelleitnant Igor Bezlier ühelt alluvalt Rõbaki röövimise. Ta käsib kinni siduda mehe käed ning silmad ning viia ta eraldatud paika.

Teises pooles räägib Vene sõjaväeluure kolonel Igor Strelkov, kes on SBU andmetel Ida-Ukraina separatistide Kremli poolt ametisse seatud koordinaator. Ta helistab Slovjanski isehakanud linnapeale Vjatšeslav Pnonomarjovile ning käseb tal laibale järele tulla, sest see on haisema hakanud. Ponomarjov nõustub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles