Donetski Rahvavabariik: Ukraina julgeolekuoperatsioon tähendab kodusõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed väed Slovjanski piirkonnas.
Venemeelsed väed Slovjanski piirkonnas. Foto: SCANPIX

Niinimetatud Donetski Rahvavabariigi juhtkond ütles Intefax Ukrainale, et Kiievi algatatud relvastatud operatsioon Slovjanskis tähendab vaid üht – kodusõda.


End Donetski Rahvavabariigi kodanikeks nimetav rühmitus kutsus Ida-Ukraina elanikke üles vastama Kiievi korraldatud erioperatsioonile Slovjanskis ja algatama üldmobilisatsiooni.

Ukraina siseministeerium soovitas Slovjanski elanikel kodus püsida. Sõdurid jagasid inimestele ka vastasisulisi lendlehti, mis manitsevad neid provokatsioonidele mitte alluma ja lapsi toas hoidma. Ministeeriumi teatel lubas Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov lasta maha kõik, keda ta lendlehtedega näeb.

Ida-Ukrainas Slovjanskis algas täna Ukraina erivägede julgeolekuoperatsioon, mille eesmärk on ilmselt separatistid linnast välja ajada.

Venemaa president Vladimir Putin rääkis täna Peterburis, et kui Kiiev kasutab tõepoolest tsiviilelanike vastu relvi, on tegemist tõsise kuriteoga Ukraina rahva vastu ja sellel on tagajärjed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles