Ruussaar: USA tähelepanu nihkub Vaikselt ookeanilt tagasi Euroopale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolasse saabus 150 USA õhudessantbrigaadi sõdurit.
Poolasse saabus 150 USA õhudessantbrigaadi sõdurit. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Ainar Ruussaar rääkis, et kui veel mõne aja eest kardeti Euroopas, et USA põhitähelepanu on nihkumas Vaikse ookeani regioonile, siis enam seda hirmu pole.

«Maailmas on toimunud see muutus, et kui aasta tagasi veel arutasime, mis nüüd saab, kui USA kaitsepoliitika hakkab keskenduma Vaiksele ookeanile, mis oli nende ametlik doktriin, siis nüüd sellest enam ei räägita USAs,» ütles Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Euroopa on nihkunud Ameerika Ühendriikide fookusesse ja Vaikse ookeani regioonist enam ei räägita,» tõdes ta.

Võimalikest majandussanktsioonidest Venemaale rääkides meenutas Ruussaar, et tegelikult on kogu aeg elatud nagu paralleelmaailmades.

«Ega reaalpoliitika pole ka praegu kuhugi kadunud, ka Külma sõja ajal ei takistanud pinged Lääne-Euroopa riikide majanduslikku koostööd ja investeeringuid Venemaale,» sõnas Ruussaar.

«Sel nädalal tõusetunud varjendite küsimuses: miks me sellest teemast kuuleme alles siis, kui ajakirjanik võtab selle üles?» küsis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Miks meile sellest riik midagi ei räägi? Me ei tea siiani midagi sellest, mida valitsus kavatseb ses vallas ette võtta või mis on reaalselt olemas? Oleme täielikus infopimeduses ja see ei ole pluss,» toonitas Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles