EL-i diplomaadid arutavad Venemaa sanktsioone esmaspäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid 26.aprillil Slovjanskis. Taga olematu riigi ehk Donetski rahvavabariigi lipp.
Venemeelsed separatistid 26.aprillil Slovjanskis. Taga olematu riigi ehk Donetski rahvavabariigi lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu riikide suursaadikud arutavad esmaspäeval Brüsselis Ukraina kriisi valguses uute sanktsioonide kehtestamist Venemaale, ütlesid EL-i allikad laupäeval.

Anonüümsust palunud allika sõnul tuleb arutusele teise etapi sunnimeetmete ehk reisikeeldude ja varade külmutamise laiendamine.

Euroopa Liit on seni kehtestanud reisikeelu ja külmutanud 55 Vene ja Ukraina kodaniku varasid. Ühe allika sõnul võidakse musta nimekirja lisada 15 inimest, kelle suhtes lepiti kokku veel enne 17. aprilli neljapoolseid läbirääkimisi Genfis. Seda veel ei tehtud, et kõnelusi mitte ohtu seada, lisas ta.

Saksa kantsler Angela Merkel ütles pärast reedest telefonivestlust USA presidendi Barack Obama, Briti peaministri David Cameroni, Prantsuse presidendi François Hollande´i ja Itaalia peaministri Matteo Renziga, et peatselt arutavad Moskva suhtes uute sanktsioonide kehtestamist ka Euroopa Liidu välisministrid.

Lahkarvamusi põhjustab sanktsioonide kolmas etapp ehk täiemahuliste majandus- ja kaubandussanktsioonide kehtestamine Venemaale, mille peaks heaks kiitma kõik 28 liikmesriiki.

Ühe allika sõnul oleks selleks vaja Brüsselisse kutsuda välisministrid, kuid ühtegi sel tasemel kohtumist kokku lepitud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles