Sloveenia võimukoalitsioon on lagunemas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zoran Janković
Zoran Janković Foto: SCANPIX

Sloveenia valitsuskoalitsioon on lagunemas pärast peaminister Alenka Bratušeki kaotust oma erakonna juhi valimistel.

Bratušek (44) jäi laupäeval valitseva Positiivse Sloveenia (PS) kongressil häältega 338:422 alla alla erakonna asutajale ja Ljubljana linnapeale Zoran Jankovićile (61).

Veidi üle aasta tagasi peaministriks saanud Bratušek hoiatas hääletuse eel, et astub valimiskaotuse korral ametist tagasi.

Erakonna ametnike sõnul võtab peaminister aja maha ja teeb uue nädala alguses avalduse.

President Borut Pahori kantselei teatas, et riigipea kohtub peaministriga teisipäeval.

Kõik kolm koalitsioonipartnerit ütlesid laupäeval, et võimuliit ei saa jätkata ja tuleks viivitamatult korraldada ennetähtaegsed valimised. Nad olid varem öelnud, et lahkuvad valitsusest, kui Positiivse Sloveenia juhiks valitakse korruptsiooniuurimise all olev Janković.

Bratušek astus ametisse 2013. aasta märtsis pärast eelmise paremtsentristliku valitsuse kokkukukkumist süüdistuste tõttu korruptsioonis ja liiga aeglases reformipoliitikas. Tema valitsus päästis eurotsooni liikme Sloveenia rahvusvahelisest päästeprogrammist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles