Kallasvuo 1475 ametipäeva: Nokia turuväärtusest kadus 61 protsenti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli-Pekka Kallasvuo
Olli-Pekka Kallasvuo Foto: SCANPIX

Soome mobiiltelefonidetootjast Nokiast, mida varem peeti börsikomeediks, on mõne aasta jooksul saanud allahinnatud aktsia, kirjutab Kauppalehti.

Kauppalehti analüüsiüksuse Balance Consulting arvestus näitab, et pärast tegevjuhi Olli-Pekka Kallasvuo ametisse astumist on ettevõtte turuväärtus vähenenud peaaegu kaks kolmandikku. 

Jorma Ollila andis ametikoha üle juunis 2006, mil Nokia aktsia maksis 17,07 eurot (267,10 krooni) ja firma turuväärtus oli 69,2 miljardit eurot (1083 krooni).

Nokia andis eile kasumihoiatuse ja seda juba teist korda viimase kahe kuu jooksul. Ettevõte oli sunnitud kärpima kasumiprognoose nii jooksva kvartali kui ülejäänud majandusaasta osas.

Pärast kasumihoiatust kukkus aktsia hind Helsingis börsil 9 protsenti. New Yorgis tabas Nokiat 11-protsendine kukkumine, samas kui konkurent Apple kallines 3 protsenti 267,56 dollarini.

Helsingis maksis Nokia aktsia kauplemispäeva lõpus 7,22 eurot (113,00 krooni), turuväärtus oli samas 26,7 miljardit eurot (417,80 miljardit krooni). Sellise arvestuse järgi on Nokia turuväärtus Kallasvuo ametiajal kukkunud 61 protsenti.

Pärast eilset kasumihoiatust oli Kallasvuo sunnitud tunnistama, et aktsia hind on kukkunud madalaimale tasemele pärast oktoobrit 1998.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles