Šoti valitsusjuht: osalt ma imetlen Putinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Salmond.
Alex Salmond. Foto: SCANPIX

Šoti valitsusjuht ja Šoti Rahvuspartei (SNP) liider Alex Salmond tunnistas, et tunneb Vene presidendi Vladimir Putini suhtes imetlust.

Salmond nentis märtsikuises usutluses, mis ilmub neljapäeval Šoti ajakirjas GQ, et ta ei kiida küll heaks kõiki Venemaa astutud samme seoses Ukraina kriisiga, kuid teatud viisil tunneb ta Putini vastu imetlust. Salmond andis intervjuu Krimmi annekteerimise ajal, vahetult enne nn referendumit.  

«Ta (Putin - toim) on taastanud märkimisväärse osa Venemaa uhkusest ja see on hea. Vene seadustes ning äri ja poliitika omavahelises võrgustikus on asju, mida on mõistagi raske imetleda. Venelased on fantastiline rahvas, muide, nad on väga armsad inimesed,» ütles valitsusjuht, kelle sõnul on Putin efektiivsem, kui ajakirjandus teda kujutab.

Šoti päevalehe Herald Scotland hinnangul tegi Salmond sellega karuteene tänavu 18. septembril toimuvat iseseisvusreferendumit silmas pidades. Salmondi erakond SNP on teinud jõulist kampaaniat iseseisvuse poolt.

«Valitsusjuht tegi intervjuus selgeks, et ta ei kiida heaks teatud Venemaa samme, kuid tema kommentaarid on siiski häirivad. On ebatõenäoline, et need aitavad kuidagi kaasa tema referendumikampaaniale või tema katsetele mõjutada neid, kes pole endiselt otsustanud, kuidas hääletada,» märkis Herald Scotland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles