Piltuudis: Putini ja Schröderi kohtumine tekitas Saksamaal skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
gerhard Schröder ja Vladimir putin kohtusid Peterburis Jussupovi palees. Fotol on Putin kuklaga ja Schöder seisab tema kõrval paremal
gerhard Schröder ja Vladimir putin kohtusid Peterburis Jussupovi palees. Fotol on Putin kuklaga ja Schöder seisab tema kõrval paremal Foto: SCANPIX

Lääneriigid kehtestasid Venemaale Ukraina tõttu lisasanktsioone, kuid need ei takistanud Venemaa presidenti Vladimir Putinit Peterburis kohtumast Saksamaa endise kantsleri Gerhard Schröderiga.

Saksamaal langes Schröder soojade suhete pärast Putiniga kriitika alla, edastab iltasanomat.fi.

Schröder ja Putin kohtusid eile õhtul Peterburis Jussupovi palees. Fotograafid jäädvustasid, kuidas limusiinist väljus Putin ja kallistas teda oodanud Schröderit.

Venemaa meedia andmetel oli tegemist Schröderi 70. juubelile pühendatud kohtumisega. Ta sai 70-aastaseks 7. aprillil.

Saksamaa valitsus edastas pärast fotode ilmumist maailma meedias kiiresti teate, et Schröder ei esinda Saksamaa valitsust.

«Ta lahkus poliitikast kaua aega tagasi,» teatati.

Schröderi esindajad ei ole juhtunut kommenteerinud.

Sotsiaaldemokraadist Schröder oli Saksamaa kantsler 1998  - 2005. Pärast seda asus ta tegelema Põhja-Euroopa Nord Stream gaasijuhtme rajamisega ja on seni selle firma nõukogu juht.

Schröder on Venemaale kehtestatud sanktsioonide vastu. Samuti on ta Saksa ajakirjanduses avaldanud arvamusi, mis on Venemaa tegevust pooldavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles