Moskva: USA taastab raudset eesriiet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministri asetäitja Sergei Rjabkov.
Vene välisministri asetäitja Sergei Rjabkov. Foto: SCANPIX

Moskva süüdistas teisipäeval Ühendriike katses taastada raudse eesriide aegset poliitikat ning märkis, et Washingtoni uued sanktsioonid kahjustavad kahepoolset koostööd kõrgtehnoloogia ja kosmosevaldkonnas.

Tunnistades, et USA uued sanktsioonid kahjustavad Venemaa majandust, väitsid Vene ametiisikud samas, et meetmed konsolideerivad Venemaad ja parandavad riigi tootmisvõimekust.

«Nende meetmete tõsidus on meile ilmselge,» ütles välisministri asetäitja Sergei Rjabkov usutluses võrgulehele Gazeta.ru. «Ennekõike on see hoop meie kõrgtehnoloogia- ja tööstusettevõtetele.»

«Tegemist on 1949. aastal loodud süsteemi taastamisega, kui lääneriigid langetasid raudse eesriide ning katkestasid kõrgtehnoloogiliste toodete tarnimise Nõukogude Liidule ja teistele riikidele. Praegu, 2014. aastal, üritab USA sedasama,» ütles Rjabkov.

Aseministri sõnul mõjutavad sanktsioonid koostööd kõrgtehnoloogia sektoris.

Rjabkov rõhutas, et Moskva ei soovi suhete katkestamist Washingtoni ja Brüsseliga, kuid vastab sanktsioonidele omapoolsete sammudega.

«Midagi meil juba on ja üht-teist kehtestame lähiajal. Küsimus on selles, kui sümmeetrilised meie meetmed on,» ütles Rjabkov, kelle sõnul Moskva karistab läänt «oma tempos».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles