Relvastatud isikud tungisid Liibüa kongressi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Relvastatud isikud tungisid teisipäeval Tripolis Liibüa kongressi, kui see valmistus uut peaministrit valima, teatas üks parlamendisaadik.

«Relvastatud mehed tungisid kongressi, kuid me ei tea rünnaku motiivi,» ütles Tahar Mokni AFP-le. «Me peatasime meie töö ja hääletus lükati edasi järgmisele nädalale.»

Pealtnägijate sõnul evakueeriti parlamendisaadikud hoonest.

Kongressis pidi teisipäeval toimuma teine hääletus uue peaministri üle seoses Abdallah al-Thani tagasiastumisega varem aprillis seoses tema aadressil tehtud ähvardustega.

Varem teisipäeval korraldatud esimeses voorus said seitsme kandidaadi seas enim hääli Misrata ärimees Ahmed Miitig, keda toetas 67 saadikut 152-st, ning Benghazi ülikooliprofessor Omar al-Hassi, kes kogus 34 häält.

Mitme saadiku sõnul korraldasid rünnaku ühe kandidaadi toetajad, kui levisid kuuldused, et ta hääletuse kaotab.

Samas avaldasid saadikud kahtlust, kas kumbki kandidaat oleks saanud võiduks vajalikku 120 häält, ning tegid ettepaneku lükata valimised edasi, kuni jõutakse peaministri kandidaadi osas konsensusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles