Osa Lõuna-Korea laevaõnnetuse ohvreist jäävadki kadunuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea uppunud parvlaev Sewol
Lõuna-Korea uppunud parvlaev Sewol Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea reisilaevaõnnetuse ohvrite otsijad on hakanud kahtlema, et osa ohvreist jääb igaveseks kadunuks.

Seni on leitud üle 200 ohvri, kuid 90 on endiselt kadunud.

Õnnetuspiirkonna lähedal olnud kalalaev leidis ühe ohvreist kahe kilomeetri kaugusel vrakist. Päästjad on ümbritsenud vraki võrguga, kuid kardetakse, et võimsad merehoovused on osa surnukehi kaasa viinud.

Laeva 66 reisijakajutist 22 on veel läbi uurimata. Ohvrite omaksed nõuavad, et kõik surnukehad otsitaks üles enne, kui vrakki üles tõsta üritatakse.

Lõuna-Korea Incheoni sadamalinnast Jeju kuurortsaarele teel olnud reisilaev Sewol läks 16. aprillil riigi edelarannikul ümber.

Õnnetuses sai surma või jäi kadunuks 302 inimest, neist 230 kooliõpilased. Praeguseks on laevast välja toodud üle 200 surnukeha. 174 inimest päästeti.

Lõuna-Korea võimud on vahistanud kõik Sewoli juhtimisega seotud olnud 15 meeskonnaliiget. Meeskonnaliikmeid süüdistatakse hooletuses ja reisijate abita jätmises. Kaptenile heidetakse ette laeva evakuatsiooniga venitamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles