Naftareostus tappis BP reputatsiooni

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Petroleumi logo bensiinijaamas Põhja-Inglismaal Huddersfieldis.
British Petroleumi logo bensiinijaamas Põhja-Inglismaal Huddersfieldis. Foto: AFP / Scanpix

British Petroleumi brändi reputatsioon langes veelgi pärast eilset USA Kongressi kurja noomitust, et ettevõte ei pööranud Mehhiko lahes puurides ohtudele üldse tähelepanu.

Nimelt näis ettevõte suhtuvat üllatavalt rahulikult turvalisusküsimustesse enne 20. aprillil toimunud õnnetust, mistõttu süüdistati ettevõtte tegevjuht Tony Haywardi ka turvalisusega seotud küsimustele vastamata jätmises, kirjutas Marketing Week.

Kongressi korraldatud ülekuulamisel, mida varjutasid ka meeleavaldajad, nimetati naftahiiglase tegu «solvavaks» ja «vastutustundetuks».

BPd süüdistati lisaks veel pidevas «kärpimises», et säästa raha ja ettevõtte esitatud tõendeid, kus BP väitis, et võtab oma kohustusi tõsiselt, nimetas Kongress ebapiisavateks.

«Me ei ole väikesed inimesed, kuid me soovime oma elu tagasi saada,» kommenteeris üks Kongressi liige eelnevalt kuuldavale tulnud BP juhatuse esimehe Carl-Henric Svanbergi ja Haywardi sõnu.

British Petroleum väljendas kohtumisel küll oma sügavat kahetsust toimunu suhtes ja ütles, et leiab vastused kõigele juhtunule.

Ettevõte peatas dividendide väljamaksed ja eraldas 20 miljardit dollarit Mehhiko lahe naftareostuse ohvrite abistamisele.

BP mured näivad aga pärast USA Geoloogiakeskuse sõnumit, et naftareostuse suurus võib senisest arvatust hoopis kaks korda suurem olla, aina süvenevat.

Lisaks kõigele eelnevale tegi president Obama maatasa ka naftakompanii reklaamikampaania, kus BP vabandab õnnetuse tekke pärast .

Greenpeace süüdistas firmat ja Haywardi samuti keskkonnasõbraliku energiatootmisesse investeerimise asemel räpasesse naftatööstusesse investeerimises.

BP kõrvale on praegu veel jäänud Londoni 2012 OM-i pealikud, kes toetavad rahvusvahelise põlu alla sattunud Mehhiko Lahe reostuse tekitajat

Greenpeace hoiatas OMi korraldajaid, et seetõttu on ka spordimaailma suursündmusel oht sattuda põlu alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles