Venemaa on asunud Kesk-Aasias Georgi linte jagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene saatkonnad ja Venemaaga seotud institutsioonid on asunud 9. mai eel jagama mitmetes Kesk-Aasia riikides Georgi linte.


Näiteks Usbekistanis teeb seda kohalik Vene saatkond, Tadžikistanis aga venelaste Euraasia Uuringute Instituut, kelle teatel osaleb 150 koolilast 5.-9. mail üritusel, mille loosungiks on «Me mäletame! Me oleme uhked!».

Tadžiki ajakirjanik Safvat Burhonov märkis Raadio Vabadusele, et tema jaoks on see lint Vene okupatsiooni sümbol.

«Venemaa näitab sel moel oma jõudu,» leidis Burhonov, «sest NATO väed lahkuvad Afganistanist ning, teiseks, Venemaa mõju maailmas on kahanenud – hoidmaks oma mõju Kesk-Aasias peab ta muutma valitsust ja tegema teisi asju.»

Taškendi elanik Jahangir Šosalimov ütles, et Ukraina kriis on ka usbekid pannud Venemaasse suhtuma kahtlusega. «Me austame vene inimesi. Meie armastus Venemaa vastu on piiritu. Aga see ei tähenda Vene šovinismi austamist. See ei tähenda Vene huvide Usbekistani huvidest ettepoole tõstmist,» sõnas ta. «Selles mõttes oleksime me seda toetanud, kui seda ei nähtaks Vene natsionalismi ja šovinismi väljendusena.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles