11-aastane tüdruk võitleb kunstiga naftareostuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivia naftalekke vastu võitlev joonistus
Olivia naftalekke vastu võitlev joonistus Foto: AOLartists

Olivia Bouleri joonistamisoskused on kogunud juba 110 000 dollarit Mehhiko lahe naftareostuses kannatada saanud lindude puhastamiseks.

CNNi sõnul otsustas 11-aastane ameerika tüdruk ühel päeval kirjutada keskkonnakaitse organisatsioonile Audubon Society ning anda hea idee rahakogumiseks lindude puhastamiseks. «Ma olen pühendunud joonistaja ja ma mõtlesin, et äkki ma võiksin oma lindude joonistustest saadud kasu annetada teie organisatsioonile,» kirjutas tüdruk oma kirjas.

Organisatsioon oli mõttest vaimustuses ning seadis tüdruku ka teistele eeskujuks: «Olivia on hea näide sellest, kuidas oma oskusi ära kasutades saab olukorda parandada,» ütleb organisatsiooni juhataja.

See oli küll innovaatiline idee, aga keegi ei osanud aimata, et see niivõrd edukaks muutub. Olivia on lubanud saata esimesele 500 annetajale oma originaalpildid. Pooled neist on valmis ning oma suve kavatseb tüdruk veeta ülejäänud pilte joonistades.

Olivia sõnul oli tema inspiratsiooniallikaks prantsuse-ameerika ornitoloog John James Audubon, kes maalis ja kirjeldas Põhja-Ameerika linde oma raamatus «Ameerika linnud».
Suurem osa joonistuskogemusest tulenebki tüdruku enda kodutööst, mille käigus ta otsib fakte erinevatest raamatutest.

Olivia, kes soovib tulevikus saada ornitoloogiks, ütles CNNile, et ta on lindudest huvitatud olnud juba neljandast eluaastast alates, kui ta selleteemalist raamatut luges.

Annetatud raha eest toetatakse vabatahtlikke, personali, lindude transporti ja ravi.

Olivia pilte saab tellida aadressilt: http://www.aolartists.com/projects/help-the-gulf/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles