Barack Obama: 2013. aasta hüüdlause oli «Control+Alt+Delete»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama viskas möödunud laupäeval Washingtonis Hiltoni hotellis toimunud traditsioonilisel ajakirjanike õhtusöögil nalja nii iseenda, oma poliitiliste vastaste kui meedia üle.

Obama heitis nalja näiteks oma tervishoiureformi üle, mille lehekülje healthcare.gov käivitamisel on takistuseks olnud tehnilised vead, edastab AFP.

«Kui 2008. aastal oli mu hüüdlauseks «Yes, We Can» (Jah, me suudame), siis 2013. aastal oli see «Control+Alt+Delete»,» muigas Obama.

Oma sõnavõtus piitsutas ta ka uudistekanalit CNN. See kanal on kajastanud laialdaselt Malaisia reisilennuki kadumist ning paljude arvates jättis mitmed teised tähtsad teemad käsitlemata.

Obama sõnas õhtusöögil, et saabus just Malaisiast tagasi ning jätkas «Kui kaugele peab reisima, et pääseda CNNi uudistesse?»

Obama jätkas, et CNN otsib lisaks lennukile ka kadunud uudisteteemasid.

 USA presidendil jätkus huumorisoont ka USA kõige vaadatuma telekanali, konservatiivse Foxi jaoks.

 «Tunnista Fox, et kui ma enam USA president ei ole, jääd sa mind taga igatsema. Ameeriklased ei usu, et Hillary Clinton sündis Keenias,» lausus Obama.

See oli vihje, et paljud ameeriklased arvavad seni, et tumedanahaline Obama on sündinud Keenias, mitte Hawaiil nagu ta isikut tõendavatel dokumentidel seisab. 

Endist välisministrit Hillary Clintonit peetakse 2016. aasta presidendivalimistel kõige tugevamaks kandidaadiks. Ta tahtis saada juba 2008.aastal demokraatide presidendikandidaadiks, kuid kaotas eelvalimistel napilt Obamale.

 Clinton ei ole veel öelnud, kas ta järgmistel presidendivalimistel kandideerib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles