Majandusnobelistid: narkovastane võitlus tuleb viia uutele alustele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusnobelistid: narkovastane võitlus tuleb viia uutele alustele
Majandusnobelistid: narkovastane võitlus tuleb viia uutele alustele Foto: SCANPIX

Grupi Nobeli majanduspreemia saajate ja tipp-poliitikute arvates tuleks kogu maailmas vaadata üle suhtumine narkootikumidesse, nende vastasesse võitlusse ning vaateid muuta.

Nende arvates tuleks narkovastane sõda lõpetada ning ressursid suunata tegevusse, mille kohta on teaduslikke tõendeid nende efektiivsuse kohta, kirjutab mtv.fi

Grupp rõhutas, et narkootikumide tekitatud probleemid on maailma eri paikades erinevad: USAs on narkootikumide tõttu palju vange, arengumaades on narkotarbimine kaasa toonud korruptsiooni ja vägivalla ning Venemaal HI-viiruse epideemia.

«ÜRO peaks lõpetama kitsarinnalise ühel viisil narkootikumide tõrjumise,» teatasid oma raportis viis majandusnobelisti, Suurbritannia asepeaminister ja USA endine välisminister.

ÜROl on 2016. aastal plaanis korraldada narkovastase võitluse teemaline kõrgetasemeline istung.

Dokumendile on alla kirjutanud viis Nobeli saanut, nende seas ka Kenneth Arrow, Christopher Pissarides ja Thomas Schelling, kuid ka USA endine välisminister George Schultz, Briti asepeaminister Nick Clegg ja Euroopa Liidu kunagine välispoliitika juht Javier Solana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles