Leedu ekspresident: kas Venemaalt võikski midagi muud oodata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdas Adamkus.
Valdas Adamkus. Foto: SCANPIX

Leedu endise presidendi Valdas Adamkuse sõnul ei tulnud talle üllatusena Venemaa otsus peatada info edastamine oma Kaliningradi oblastis asuva relvastuse kohta.

«Kas Venemaalt võikski midagi muud oodata? Kui nad tegelevad täieliku provokatsiooniga, ignoreerivad täiesti kõiki Euroopa riike ja jätkavad poliitikat, mis ei too meid lähemale kokkuleppele ning põhjustab probleeme ja suurt muret mitte ainult Euroopa, vaid kogu maailma olukorra kohta,» ütles Adamkus uudisteagentuurile BNS, viidates Ukraina kriisile.

Adamkuse sõnul tuleks praegune kriis lahendada diplomaatiliselt. «Ma olen veendunud, et me ei saa anda järele, vaid me peaksime proovima lahendada seda protsessi diplomaatilisel viisil Venemaaga võrdsetel alustel,» lisas Adamkus.

Leedu kaitseministeerium teatas eile, et Venemaa peatas ühepoolselt Leeduga sõlmitud kokkuleppe info edastamisest oma Kaliningradi oblastis asuva relvastuse kohta. 2001. aastal sõlmitud leping nägi ette infovahetust relvajõudude kohta ja kahepoolsete sõjaväeliste inspektsioonide korraldamist. Vilniuse teatel ei põhjendanud Venemaa, miks lepingust taganeti.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles