Leedu kohus jättis 1991. aasta riigipöördes kahtlustatu vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedukas 13. jaanuaril 1991. aastal nõukogude armee tanki eest pagemas, parajasti oli toimumas Vilniuse teletorni rünnak.
Leedukas 13. jaanuaril 1991. aastal nõukogude armee tanki eest pagemas, parajasti oli toimumas Vilniuse teletorni rünnak. Foto: SCANPIX

Vilniuse kohus otsustas teisipäeval jätta 1991. aasta 13. jaanuaril Vilniuse teletorni ründamises kahtlustatava Vene kodaniku Juri Meli veel kaheks kuuks vahi alla, ütles kohtunik Dainius Grizickas.

Süüdistaja oli taotlenud kinnipidamisaja pikendamist kolme kuu võrra, lisas ta.

Vene kodanikust kahtlustatav, kes teenis 1991. aasta riigipöörde ajal ohvitserina, peeti kinni märtsis Leedu-Vene piiril Panemunė piiripunktis.

1968. aastal sündinud mees oli seotud Vilniuse teletorni ründamisega, ütles prokurör Gintautas Paškevičius. Tema sõnul on tegemist Vene Kaliningradi oblasti elanikuga, kelle suhtes väljastati 2013. aastal vahistamismäärus.

Meli süüdistatakse inimsusvastastes kuritegudes ja sõiaroimades, mille eest võidakse ta eluks ajaks vangi mõista.

1991. aasta 13. jaanuari ööl hukkus Nõukogude armee ja miilitsa eriüksuste katses vallutada Vilniuse teletorn ja ringhäälinguhoone 14 inimest, sajad said vigastada.

Kohtuasja raames on esitatud kahtlustus 79 Vene, Valgevene ja Ukraina kodanikule, kelle suhtes on väljastatud Euroopa vahistamismäärus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles