Monica Lewinsky: kahetsen suhet Bill Clintoniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Clinton ja Monica Lewinsky
Bill Clinton ja Monica Lewinsky Foto: SCANPIX

Naine USA presidendi Bill Clintoni seksiskandaali keskmes, Monica Lewinsky tuleb pärast pikka vaikimisperioodi meedias uuesti avalikkuse ette.

Lewinsky kirjutas pika artikli väljaandele Vanity Fair ning see ilmub ajakirja internetiversioonis selle nädala neljapäeval, kuid enne seda on avaldatud juba paar katkendit.

Lewinsky kommenteerib üle pika aja ka oma kunagist suhet Clintoniga.

Lewinski ja Clintoni suhe 1995- 1996 tekitas USAs laiaulatusliku skandaali. Siis Valges Majas praktikandiks olnud Lewinsky on nüüdseks 40-aastane ning tal on magistrikraad sotsiaalpsühholoogias.

Lewinsky paljastab oma intervjuus, et suhte tõttu Clintoniga oli tal tööintervjuudel keeruline. Samas aga tehti talle väga häid pakkumisi töökohtadele, kus ta palk oleks ulatunud miljonite dollariteni.

«Kahetsen seda, mis toimus minu ja president Clintoni vahel. Ma kordan. Kahetsen seda ja sügavalt,» kirjutab Lewinsky.

Lewinsky eitab, et Clinton kasutas oma võimu tema võrgutamiseks.

«Asja võib näha nii, et minu ülemus kasutas mind seksuaalselt ära. Samas aga oli meie suhe ikkagi kahepoolne, mitte ühepoolne. Igasugune ärakasutamine tuli hiljem, kui suhe avalikuks tuli ning PR tegelased püüdsid presidendi mainet päästa. Clintoni nõunikud, prokurörid, poliitikast kirjutavad ajakirjanikud ja veel paljud teised tegid minust patuoina. See märk jäi mulle külge,» teatas naine.

Lewinsky põhjendas nüüdset avalikkuse ette tulemist ühe kõrvalise juhtumiga, mis mõjutas teda väga.

2010. aastal tegi 18-aastane Rutgersi ülikooli esimese kursuse üliõpilane Tyler Clementi enesetapu pärast seda kui tema ja ühe teise mehe suudlusvideo jõudis internetti. See juhtum pani Lewinskyt oma juhtumit nägema uues valguses.

«Oma lugu jagades saan aidata teisi, keda on samuti alandatud ja mustatud,» arvab Lewinsky.

William Jefferson Clinton ( 19. augustil 1946) oli USA president 1993 – 2001, olles selles ametis kaks ametiaega.  Clinton oli järjekorras 42. Ameerika Ühendriikide president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles