Poolakad valivad täna presidenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur sõitis eile Varssavi kesklinnas mööda presidendivalimiste suursoosiku Bronislaw Komorowski valimisplakatitest.
Jalgrattur sõitis eile Varssavi kesklinnas mööda presidendivalimiste suursoosiku Bronislaw Komorowski valimisplakatitest. Foto: SCANPIX

Poolas peetakse täna erakorralisi presidendivalimisi, mis tuleb läbi viia pärast riigipea Lech Kaczyński traagilist hukkumist aprillikuises lennuõnnetuses.

Soosikuteks on presidendi kaksikvend, endine peaminister Jaroslaw Kaczyński, kes juhib konservatiivset Seaduse ja Õigluse parteid, ning liberaalse Kodanikeplatvormi kandidaat Bronisław Komorowski, kes on pärast Lech Kaczyński surma presidendi kohuseid täitnud.

AFP kirjutab, et küsitlused ennustavad Komorowskile täna 41-51 protsendi suurust häältesaaki, Kaczyński võib saada 29-35 protsenti häältest. Ülejäänud kaheksa kandidaadi toetus jääb neile tugevasti alla.

Võiduks on vaja vähemalt 50-protsendist toetust ning kui ükski kandidaatidest seda täna ei kogu, toimub 4. juulil teine voor kahe edukama kandidaadi vahel. Ka sellisel juhul pakuvad küsitlused Komorowskile kindlat võitu.

Valimisjaoskonnad suletakse kell 20 (Eesti aja järgi kell 21), misjärel tehakse kohe teatavaks ka uksesuuküsitluste tulemused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles