Järjekordne ämber: BP juht läks jahiga sõitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP tegevjuht Tony Hayward (ees paremal istumas, musta nokkmütsiga) eile oma jahtlaeval Bob.
BP tegevjuht Tony Hayward (ees paremal istumas, musta nokkmütsiga) eile oma jahtlaeval Bob. Foto: SCANPIX

Mehhiko lahe naftareostuse tõttu mitmel pool USA vihatuimaks inimeseks nimetatud BP tegevjuht Tony Haywardi tabas Ühendriikides taas kriitikalaine, kuna britt otsustas aja maha võtta ja läks eile Inglismaal pojaga merele purjetama.

Oma väljaütlemiste ja vassimisega USAs palju pahameelt tekitanud Haywardi osalemist Inglismaa lõunaranniku lähedal jahiregatil ümber Wighti saare kritiseerisid nii Valge Maja kui keskkonnakaitsjad, vahendas AFP.

«Tsiteerides Tony Haywardit, siis on ta oma elu tagasi saanud,» viitas Valge Maja kantseleiülem Rahm Emanuel BP juhi kurikuulsaks saanud sõnavõtule, milles ta kurtis, et naftareostus talle palju stressi tekitab.

«Ja ma arvan, et me kõik suudame järeldada, et Tony Haywardil avalike suhete vallas karjäärilootusi pole,» ütles Emanuel täna telekanalis ABC näidatavas intervjuus.

BP kaitses Haywardi, öeldes, et eile oli tema esimene vaba päev pärast naftaplatvormil Deepwater Horizon 20. aprillil toimunud plahvatust.

Greenpeace aga nimetas Haywardi käitumist solvavaks ja soola raputamiseks USA rängima keskkonnakatastroofis kannatanute haavadele.

Alabama osariigi vabariiklasest senaator Richard Shelby sõnul on Haywardi otsus minna purjetama «ülim ülbus».

«See jahtlaev peaks praegu siin olema, naftat riisuma ja kokku korjama,» ütles Shelby Fox Newsile.

BP teatas reedel, et Hayward taandub naftalekke kriisioperatsioonide juhi kohalt, tema ülesanded võtab enda kanda BP ameeriklasest tippjuht Bob Dudley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles